Wasim Nahi från Syrien

På Bilia Group känner jag mig fokuserad och bekväm

Wasim Nahi från Syrien, Mekaniker på Bilia Group

Wasim är palestinsk/syrisk och kom till Sverige för fyra år sedan. På resan hit förlorade han sin familj och anlände ensam till ett främmande land med främmande språk och främmande kultur. De första två åren av hans vistelse i Sverige ägnade han åt att återfå sin hälsa. Han opererade sitt dåliga knä och fick behandling för minnesproblem och sina traumatiska upplevelser.

Han hade förlorat allt som var honom bekant och tryggt. Det han hade kvar var sitt förflutna och sina erfarenheter och det fick bli nyckeln till att kunna gå vidare. Wasim kom i kontakt med Integrationspoolen via Arbetsförmedlingen. Han var utbildad mekaniker med 22 års jobberfarenhet och med det i åtanke kopplade Integrationspoolen samman honom med Bilia Group. Wasim säger att för honom har arbetet hjälpt honom att glömma alla sina hemska erfarenheter och att gå vidare. Han lärde sig vilken tröst och trygghet ett jobb kan ge.

Nu har Wasim arbetat på Bilia Group i över ett år.

”När jag jobbar här på Bilia Group känner jag mig fokuserad och bekväm. Det hjälper mig att bli bättre och bättre varje dag både på psykologisk och fysisk nivå.”

…säger han. Wasims arbetsgivare berättar att Wasim är ett uppskattat tillskott på arbetet, både bland kollegor och kunder.”Wasim jobbar jättehårt och bryr sig lite för mycket ibland.” Säger han med ett skratt ”Vi vill att han fortsätter som han är och känner sig bekväm här på arbetsplatsen.” Hans svenska förbättras dag för dag och han kommer gärna lite tidigare till jobbet och stannar lite längre berättar han vidare. ”Kundnöjdhet är jätteviktigt för oss här på Bilia Group, och alla kunder är nöjda med Wasims felfria resultat.”

Wasim har fått hjälp att komma in i jobbet av en kollega som också pratar arabiska och som har fungerat som ett extra stöd för honom. Han säger att han trivs bra med den svenska arbetsmiljön och arbetsetiken och han tycker om fikatiderna och respekten och tålamodet som han blir bemött med av alla sina kollegor. Hans nuvarande mål är att förbättra sin svenska för att sedan kunna göra de stora uppgifterna som finns på jobbet, uppgifter som kräver mycket inläsning av data och information.

Han tackar Integrationspoolen för stödet han fått av dem. ”Jag är tacksam för Integrationspoolen som har hjälpt mig supermycket. Tack vare dem har jag känt mig trygg och säker.”

Publicerad 14 april, 2019