Idriz Demaj från Albanien

Det jag lärt mig i svenska språket här på Mechanum är ovärderligt

Idriz Demaj från Albanien, Mechanum

Mitt namn är Idriz Demaj och jag är 48år. Jag kom till Sverige från Albanien för 3 år sedan med min fru och våra två barn. När jag kom hit till Sverige upplevde jag det svårt med myndigheterna. Jag upplevde det som att alla var snälla men att det var svårt att få någon personlig hjälp. Alla ville bara att jag skulle fylla i papper samt läsa svenska på skola istället för att arbeta. Jag som person har arbetat hela mitt liv och mår inte bra om jag inte får arbeta.

Äntligen ett riktigt jobb

När jag så småningom kom i kontakt med Johan på integrationspoolen lovade han att verkligen hjälpa mig med att även försöka finna en möjlighet till ett riktigt arbete också. Jag vill inte leva på bidrag utan vill så snabbt som möjligt komma i arbete för att kunna betala för min egen mat och för min familj.

”Jag vill inte leva på bidrag”

Idag arbetar jag på Mechanum i Tagene, där min chef och mina kollegor är jättebra och hjälper mig dagligen i praktisk träning av min svenska. Det jag på kort tid har lärt mig i svenska språket här på Mechanum är ovärderligt som ett nästa steg efter mitt första år på SFI-utbildningen.

Framtiden i Sverige

Min framtid känns nu mycket mer positiv. Först vill jag gärna ha ett fast jobb här på Mechanum och sen vill jag också börja fiska lite mer på min lediga tid samt vara mer med min fru och mina barn. Jag är så glad att mina barn går i svensk skola och att de gör bra ifrån sig.

”Vi ser positivt på samarbetet med Integrationspolen. Idriz har kommit in i gänget snabbt och har utvecklat sin svenska väldigt mycket under de första månaderna här på Mechanum”

– Sebastian Abrahamsson, Anläggningschef Mechanum i Tagene

Publicerad 11 september, 2017